Nedelja, Septembar 14, 2008

Две дистанце

Мислим да многи који у свом животу осете љубав и тугу, постају богатији за нешто што је само по себи искрено, значајно и што се не може описати тако добро и ухватљиво као осећај у срцу.

Исто тако тај осећај је доста дубок, трајан и сећање га неће избрисати, било шта друго га може само ублажити временом.

Ствар је у томе да у суштини не постоји тачан период када ће се десити те ствари и оставити траг у нама.

Постоје узроци и последице, као и правила, али наш живот није исписана страница хартије, потурена под нос за читање, има већи смисао, а тај већи је да нађемо нашу другу половину и да створимо још два или више живота после нас уз све напредније социолошке, културолошке, егзистенцијалне факторе како би се живот унапређивао и усклађивао са природом и човеком који живи у њој.

Ја могу за себе да кажем да сам спознао и љубав и тугу и да су у мени увек биле и остале две дистанце на једној правој, ја сам можда једна тачка у равни која све то посматра, а на коју оне утичу.

Математички доста ствари и других једначина могу апстрактно да описују разна стања, тј. да наука да, поједина објашњења која су нам потребна, али нажалост поставка једначине за љубав и тугу не постоји, али узрок-последице једна другој дају.

Сада поново размишљам о тим осећањима, могу само рећи да сам на две дистанце, да је једна љубав и да је друга туга, помирити их значи живети између њих (апстрактно, али практично).

Када бих покушао да сведем рачуницу, ја бих то апстрактно рекао без заграда да је он коначан када се човеку испуни срце, када га године узму под своје, када се унуци и унуке чују у гласном смеху по дворишту...толико бар за сада знам, остало би било баш права апстракција, а можда сам и овде мало прешао границу, не замерите човек осети и оно што не разуме....

[Odgovori]

"Ствар је у томе да у суштини не постоји тачан период када ће се десити те ствари и оставити траг у нама."

Upravo tako..i dobro je kad se dese, to znaci da smo zivi :)

Comment by antistresna (09/14/2008 22:12)

[Odgovori]

uvek se zbunim kad, kad neko, dalek po mnogočemu. bude tako blizu onome što mislim.
jedino bih dodala, dobro je što neznamo kada će se desiti ljubav i tuga, mogli bi pobeći. iz straha da ćemo biti povredjeni. ne shvatajući da postajemo bogatiji.
Prijatno!

Comment by domacica (09/14/2008 22:37)

[Odgovori]

Slazem se sa domacicinim komentarom...
Iznenadim se kad kod tebe vidim tekst, jos ovakav filozofski spis :)
Navikla sam na pesme...
Ali lepo je i ovo, iskreno i tera te da se malo zamislis...

Comment by cicilly (09/14/2008 23:37)

[Odgovori]

"да је једна љубав и да је друга туга, помирити их значи живети између њих(апстрактно, али практично)." A, jok! Ne bih se ja sa tim igrala. Biram isključivo ovo prvo. Isuviše dugo sam živela na strani tuge, pa je vreme da nadoknadim propušteno.
Jest', što kaže Cica lepo je kad kod tebe vidim tekst. Mogu ostaviti drugačiji komentar, za razliku od svakidašnjeg "Baš je lepa ova pesma". :) A filozofiraš isto tako dobro kao što pišeš pesme.

Comment by biljana (09/15/2008 00:37)

[Odgovori]

Evo,zasto ja vise volim kada pises tekstove (i,izgleda,nisam jedina :)

Comment by principessa78 (09/15/2008 12:11)

Свима [Odgovori]

Ма није мени проблем ни дужа реченица него кратка инспирација, пре стане у стих него у ред, ал некад ухватим себе да сам се јако замислио и изгубио, па онда док се нађем-снађем ја ето напишем.

Хвала и поздрав свима.

Comment by krilaandjela (09/15/2008 18:47)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me