Nedelja, Mart 09, 2008

Увек на твом рамену

Увек на твом рамену сетим се среће,

сетим се да ме волиш

а рукма милујеш руке.

 

Зашто их гледаш

поново окрећеш,

не разумем,

никада ми то ниси објаснила

и ја никада нисам сазнао.

 

П.С. Ако неко зна зашто ти вољена особа гледа руке и окреће их и поново прати линије, нека ми каже, можда научим и више него што мислим да моје не знање зна. 

[Odgovori]

ruke, isto kao i oči, odražavaju ljubav.
miluju, vode, podupiru...
Prijatno!

Comment by domacica (03/09/2008 20:17)

[Odgovori]

Ehh ruke. Mnoge tajne kriju.
Dovoljno je da znas da njena ruka voli ruku tvoju. Njena dusa voli dusu tvoju, a prepleteni prsti dovoljni da odslikaju to.

Comment by di (03/09/2008 20:22)

[Odgovori]

Mislim...mislim....mozda su lepe?A mozda...Samo voli to da radi??Ne znam,zaista...Ono sto znam je da treba da uzivas u svakom trenutku provedenim sa takvom osobom....ljub :**

Comment by tuzna (03/09/2008 20:31)

[Odgovori]

Imala sam običaj da držim njegove ruke u mojima.Okretala sam ih dok je dan prolazio, uvek na novi način osećala njihovu mekoću.Proučavala sam svaku liniju na njegovom dlanu, poznavala svaku brazdu.
Jednom dok sam ih tako čvrsto držala u svojima dok smo sedeli na tepihu i grejali se uz radijator upitao me je, zašto to radim.
Nasmešila sam se i ne napuštajući ih, odgovorila mu.
Znaš, nema devojčice koja u svom detinjstvu ne sanja o princu koji će jednog dana doći.Tako sam i ja sanjala.Verovala sam da će se jednog dana pojaviti on.Nisam želela da bude savršen, znala sam da će to postati onog trenutka kada ga zavolim, onog trenutka kad on mene zavoli.Zamišljala sam ga kao nekog ko će svojim osmehom izbrisati tugu sa mog lica, svojim šapatom me uspavati, a svojim dodirom probuditi ženu u meni.Nadam se da sada shvataš.Dok tvoje ruke držim u svojima, ja vidim da više ne sanjam, da su snovi postali stvarnost.Okrećem ih i milujem, jer mislim da si ti taj.Pratim njihove linije iznova i iznova u nadi da ću među nima pročitati ispisano-princ.

P.S.Čudno, ali pisanje komentare mi u poslednje vreme ide bolje od pisanja postova.

Comment by principessa (03/09/2008 20:44)

[Odgovori]

dodir ramena je toliko delotvoran u ljubavi , on je kao neka konekcija među onima koji se vole.

Comment by vladica (03/09/2008 21:50)

[Odgovori]

СВИМА ВАМА

Ако кажем, уствари ако признам да ме је уплашило моје почетно незнање о рукама Вама ће бити јасно....ма не могу да верујем...не дешава ми се често, скоро никада да наиђем на неког ко је тако драг од случајног момента и да ме тако добро саплете и да тешко устанем.

Зашто ми тако пустимо да нам неко приђе, јесу ли то тренуци слабости? Када ми је отворила руке ја сам гледао у њене очи које су тада некако умиљато светлуцале пратећи моју линију живота и линију смрти, видела је испресецане нити,видела је линију љубави, видела је бразде дубоке, видела је нешто и затворила их у моменту. Зашто их је дуго држала склопљене на њеним грудима припијена уз моје тело. Збуњен мирисао сам њену косу, уплашен мислио о рукама, а срце је осећало страх и њену велику љубав.

Сви сте у праву руке крију многе тајне

Comment by krilaandjela (03/09/2008 23:06)

МАЛИ ПРИНЦ [Odgovori]

И тако је једног јутра Мали Принц устао као и сваки пут, бацио своје ћебе да га чека у дну кревета када се врати и да га покрије када му буде хладно.
Умио се рукама и по први пут загледао се збуњено у њих. На оближњој грани веверица се насмејала и наставила да грицка лешник. Збуњен М.Принц питао је веверицу зашто му се насмејала, она га је још једном погледала насмејала се и рекла:" када би ти сваким јутром гледао своје руке имао би да видиш сваку реч коју си рекао,јер сваки пут када тим рукама умијеш своје лице осетио би да ли су твоје речи биле грубе или срцу миле", рече веверица и одскакута за други лешник.
М.Принц мало размисли у себи и каза тихо ветру, од сада ћу да говорим само лепе и нежне ствари, пустићу да моје срце мисли, обриса своје руке и оде даље.

Comment by krilaandjela (03/09/2008 23:16)

[Odgovori]

=)Volim slušati misli Malog Princa i deliti njegova osećanja.

Comment by principessa (03/09/2008 23:22)

[Odgovori]

Принцезо

Мали Принц је сада отишао до оне слике да поново види онај шеширић, симпатичан му је. Сећа се да га је једном један мачак срео на улици и питао га где ти је шешир, онако без икаквог разлога. М.Принц онако збуњено одговорио му је па ја немам шешир, а мачак га је чудно гледао и онда рекао: "мораш М.Принче да чуваш своје мисли, јер можда ти их неко украде", рече мачак, пипну се за шешир и оде даље.
Мали Принц испрати мачка погледом и рече Облаку:"Облаче, једном ћу и ја имати да поклоним најлепше и најсрећније мисли мојој Принцези, до тада ћу слатко да трошим ове које нису важне".

Мали Принц задовољан свијим речима оде да тражи Принцезу.

Comment by krilaandjela (03/09/2008 23:44)

[Odgovori]

Hmmm...bila je jedna Mala Princeza koja je poznavala jednog mačka...išli su zajedno da kupuju šešire.Još tada se Princezi činilo da mačak mudro zbori.

Comment by principessa (03/09/2008 23:55)

Мали Принц и руже [Odgovori]

Једном је Мали Принц тако брзо залутао у свом сну и нашао се у великом пољу црвених ружа, није знао шта ће ту. Све су му биле лепе и мирисале су на срећу, на успомене и на нешто што још није разумео.

Помислио је у себи поклонићу сваку од ових ружа мојој Принцези, а онда се уплашио и сетио:" Руже се увек брину да их лепота поклона не наведе да забораве оног ко их даје".

Comment by krilaandjela (03/10/2008 00:15)

[Odgovori]

Mala Princeza je plenila svojim osmehom svaki put kad bi dobila novu ružu od Princa.Ono što Princ nije znao, jeste da je ona želela samo jednu ružu, ružu ljubavi, bez trnja, lišenu bola, sa milion latica koje kad bi dotaknule njene usne podsetile bi je na poljubac prinčev.Ta ruža bi mirisala, o da mirisala bi, ali ne kao svaka ruža, ova bi mirisala mirisom večne ljubavi.

Comment by principessa (03/10/2008 00:35)

[Odgovori]

Ja sam samo pomislila na Njegove ruke.Na to kako su meke i lijepe i kako sam ih tesko pustila...

Comment by principessa78 (03/10/2008 00:37)

МАЛИ ПРИНЦ [Odgovori]

Свим Принцезама

Путујем морем ваших валова
пркосим ветру ваших немира
гледам у небо вашим очима
грлим и љубим вашим рукама

Comment by krilaandjela (03/10/2008 00:46)

[Odgovori]

Krilaandjela, tvoje nadpoetovanje sa princezom me uvek razgali. Eh, nadam se da se tvoja prica o rukama odnosi na nju, a ako jeste, srećna sam za vas oboje!

Comment by sanjarenja56 (03/10/2008 15:58)

[Odgovori]

Сањарење56

Кад кад спустим крила ка води и додирнем лице у одразу том.
Не, нисам нарцис, учинило ми се да видим њу.

Кад кад полетим високо и некад не могу даље, али ипак пружим поглед ка њој.

А некад ми се скупе крила и осетим како дрхте, не, то није због зиме то је због ње.

Да, дао бих своја крила и неба део за њену руку на рамену.

Comment by krilaandjela (03/10/2008 22:33)

[Odgovori]

Krilaandjela, svaki tvoj odgovor je poetski, uvek me ostaviš bez teksta!

Comment by sanjarenja56 (03/11/2008 19:34)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me