НЕКЕ НАШЕ ТУГЕ

Игром свог неког тихог немира скривеног дубоко негде у срцу у души коју носим за тебе, тражио сам обрисе сећања у сваком пролећу увек изнова по ко зна који пут.

 

Сећам се да и тада баш као и сада није било лептира, већ неких чудних малих и великих зврнди буба на свим зеленим пољанама наших жутих маслачака.

У оку, окупаном сјајем сунчевих зрака скривени су твоји праменови косе и  мирис твоје душе.

 

Ветар сада има моја крила, а крила лете трагом наших сећања док гледам расцветани жбун са белим латицама сваког цветића који се ту онако срамежљиво без већег стида ширио у простору који се мерио само годишњим добима.

 

Дуго је и дуже баш сваки пут туга боравила у мени на најскровитијим местима за која нисам знао да у мени постоје.

 

Неке туге једноставно не могу да оду, вежу се за тебе негде дубоко, преспавају јесење кише и хладне зиме, пробуде се у пролеће и загризу у лето.

 

Трагом крила које ветар носи плови мој брод кроз пусте и бледе облаке неким сивим морима у свим сенкама наших додира. Све су ми луке одвећ далеке и стране. Мој заборав не памти када сам задњи пут бацио сидро и везао своју душу нечим лепим што уме да дише тако просто и чисто свим својим телом.

Пусте су све земље света кад их киша ни једном својом капи не пробуди и отвори њихову зелену душу са белим цветовима. Све те реке, планине и брда скривена испод свих оних силних облака и олуја које буду па прођу нису оставиле траг без туге и без мириса, око је упамтило облик, али не и суштину, то боли, та празнина у мозаику сећања.

Нижем нове редове из реченица које су празне и које говоре о тишини, о неким тугама које бораве у мени, које изађу и кад је мени лепо и весело. Причам сам у себи о души која се бори у тишини са свим немирима које је прогутала у свом животу. Осећам и као да се плашим сваког пролећа које дође да ме не понесе у вртлог немира.

 

И опет ветар има моја крила, а крила лете трагом наших сећања...

 

Неке туге једноставно не могу да оду, вежу се за тебе негде дубоко, преспавају јесење кише и хладне зиме, пробуде се у пролеће и загризу у лето.