Subota, Jun 21, 2008

Драги пријатељи

Данас сам као и Баладашевић потрошио или ти боље испунио дан срећом и радошћу са мојом сестричином од 4 године на Грзи-излетишту покрај Параћина. 

Мали породични скуп, роштиљ и уживанција, смешкање, лопта, фризби, бадминтон, река, извор, пећина и све остало зачињено осмесима и једна замерка која се није приметила: како бре не асфалтираше пут у овај рај на земљи. Ко је био зна ће зашто кукам на пут, али у скорије време ја ћу се потрудити да и то решим, имам неке везе са људима по целом свету.

 

И тако гомила доброте победила стрес живота, само осмеси на лицу.

Сутра чувам малог Анђелка и зато нећу моћи да звизнем до Београда и организујем неформални скуп блогера за који вероватно ценим да не би требало много договора заказивања или већ нешто треће, ко мож може ко не може чуће.

Нећу се извињавати јер ништа нисам обећавао, а испунићу  сигурно можда идуће или неке друге недеље викенда.

Сад бих Вам нешто за моју и вашу душу поклонио:

УТИСАК

Као да се све грешке света у једној улици, згради и по зидовима бришу кад изађете напоље, напустите бљештави монитор вашег вештачког погледа у свет и видите природу ишарану зеленилом живота и чаробним бојама крила лептира око ваших очију.

Јој, ма није то једино чега се сећам кад изађем, већ оно што заборављам у трен кад уђе ваздух тако чист помало свеж и оштар из ових зелених шума и извором опијен кроз кланце и бело камење у моја плућа.

Удахнем тако јако и тако дубоко и срцем погледам малог Анђелка како се смешка трчи ка мени и виче УЈКА ДЕЈАНЕ, УЈКА ДЕЈАНЕ...загрлим га слабо да не буде јако и покријем осмех осмехом са пољупцем да пукне како мали миш то воли.

У том зеленом, али бистром језеру, огледалу листопадне шуме налазим трагове прошлости и чудне облике како се само живот мењао ивицом времена. Сам бедем окрњен зарастао густом маховином и сва та мирна вода што свуда око мене струји и тај осећај тренутка у времену како одаје утисак да је све стало и да само ја дишем-осећам и то примећујем.

 

[Odgovori]

Razumem ovu vrstu ljubavi. Ja sam tetka jednoj maloj princezi koja razvuce usta u siroki osmeh kada me vidi i potrci tetki u zagrljaj. To je neopisivo, zaista.
Na zalost, nisam danas izlazila u prirodu, jer sam pozelela da slikam, ali sam se osecala isto tako dobro kao ti!!!

Comment by Pinokio (06/21/2008 22:22)

[Odgovori]

Auh, znam ja kakav je put do izletista na Grzi... ali vredi... vredi pa makar i pesaka otisla :)
I drago mi je da si uzivao... :)
Fin tekstic :)

Comment by cicilly (06/21/2008 22:55)

[Odgovori]

Уживај са сестричином, знам како је то дивно када један или више дана посветиш деци. Ја сам тетка и поносна сам на моја два анђела.
Што се блог сусрета тиче, цело лето је пред нама,видећемо се. Имаш на мом блогу моју мејл адресу, ради лакше комуникације, јер овде немамо прив.поруке.
Желим ти леп остатак викенда.

Comment by sonatica (06/21/2008 23:50)

[Odgovori]

Ja imam sestrica i sestricinu i uzivam kad sam sa njima... :)

Comment by iluzija (06/22/2008 00:31)

[Odgovori]

Mogu samo da ti kažem: Blago tebi!!!

Comment by glumac (06/22/2008 00:33)

[Odgovori]

Skup blogera???Kako ja nisam cula za to?
E,pa,ujka Dejane,ovaj post me odusevi skroz!Na poslednjem mestu zbog toga sto je Dejan ime koje ja vise nego obozavam...Pa onda zato sto si i meni na tren pozajmio svoja krila-prelepo je!
:*****************

Comment by tuzna (06/22/2008 02:11)

[Odgovori]

1. Dejane, sjajno, umeš da uživaš u deci, vreme je za malog Anđelka ili Anđelku...To ti želim!
Skup blogera? Dobro, de, ne znam da se organizuje, mada sam odavno pokrenula ideju za to. nisam nista organizovala, osim pojedinacnih susreta koji lepo funcionisu.
3.ima nesto za tebe danas kod mene na blogu.

Comment by sanjarenja56 (06/22/2008 06:24)

[Odgovori]

poljubac za sestricnu,onako da pukne!:))))

Comment by dana (06/22/2008 10:56)

[Odgovori]

hehe.... nemam sta da kazem mogu samo da :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Comment by hyperblogger (06/22/2008 12:08)

[Odgovori]

Skup blogera?!:) Odlično! Imaš moju adresu, pa pošalji pismo sa obaveštenjem :)
Nego, kad već imaš veze što se puteva tiče, de urgiraj malo da srede ovu moju ulicu! Otkako su kopali i izbušili pola ulice zbog vodovodne cevi diže se tolika prašina kad nešto prođe putem da ne mogu kafu na miru da pijem na terasi. Oni, baje, samo zakopali cev i otišli, a asfalt će ponovo ko zna kad.
I blago tebi kad imaš sestričinu! Ja imam samo sedmogodišnjeg sestrića, koji kad me vidi poleti ka meni i svojim zagrljajem mi slomi pola kostiju...

Comment by biljana (06/22/2008 12:18)

home page [Odgovori]

komentara i saveta, zelim da pomognem mladima.

Comment by celebrity fashion (06/02/2010 21:27)

zelim [Odgovori]

abaeteclothing abaeteclothing abaeteclothing.

Comment by abaeteclothing (08/03/2010 22:37)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me