КОТРЉА СЕ

Котрља се дан на спорим точковима мог живота. У сну трљам очи и љубим те уснама од немира, због ветра у мојој глави спуштам свилене чаршаве на твоје нежно тело које задрхти кад осети мој одлазак.

Сва си моја у тим речима што их мисли држе даље од мојих до твојих усана.

У тишини будиш се и гледаш у моје очи, својом танком руком крећеш ка мом образу, о како је мека као твоје срце рука док милује и моје срце додирује, а очи жмуре да непрође, а прође јер нема  ветра који остаје.

Сва си моја у тим речима што их мисли држе даље од мојих до твојих усана.

Ћутиш и ћутимо, љубим и љубимо, сваку рану и облаке јер ту поред нас у нама пролазе.

И ватре горе и ветар их носи, у твојој и мојој коси залутале руке, по телу трагови, све их је више остало, покри ме, покривам свилом својих стихова, додиром усана.

Сва си моја у тим речима што их мисли држе даље од мојих до твојих усана.

КУРС

Здраво свима.

Био сам одсутан неко време на школовању, тј. курсирању у Београду прошле недеље и као и увек понадао се да ћу имати времена после курса сваког дана да се шврћнем код пријатеља, родбине итд, да купим неке ствари и погледам град, али то код нас не може да буде.

Када је дошло у недељу нас око 40-сетак нико нас није дочекао, када смо сутра кренули на курс замало да омашимо зграду и место курсирања, али нисмо успели смо. Елем на све то у неко доба дана када већ човек размишља о ручку и планира поподне, лик нам саопштава да је ово целодневни курс који траје и после ручка до 18.30 часова.

На опште одушевљење присутних сви се ватамо за главу и гледамо избезумљено малог човека, тренутак се изгубио и рекох себи "шта си бре Риле могао да очекујеш друго, МОША".

Помирисмо се са судбином.

Предавања су текла не онако како су се и предавачи и велики умови надали, било је наопако. Курс је имао за циљ да нас уведе у неке основе нашег посла којег се ми бавимо довољно дуго, али као не радимо га добро па да нам они покажу како.

И нормално почели смо да постављамо питања и да гушимо предаваче, тражили смо тумачења свих закона и прописа, хтели смо да се заузму ставови и кад се погледамо у очи да се разумемо, да кад Дејан у Крагујевцу донесе човеку решење о принадлежностима позитивно, да тако и Лукић из Ниша по истом основу уради.

Али нажалост свих нас наши предавачи и велики ментори НЕ ЗНАЈУ, НИСУ НАУЧИЛИ, ПОТЦЕЊУЈУ, НИСУ СЕ СПРЕМИЛИ, НЕ ПОЗНАЈУ ЗАКОНЕ И ПРОПИСЕ, ОБЈАШЊАВАЈУ ДА СУ ИЗАШЛЕ ДОПУНЕ КОЈЕ СТВАРНО ЈОШ НИСУ СТИГЛЕ ДО НАС.

БРУКА И СРАМОТА КАД СХВАТИШ ИЗ ЊИХОВИХ ОДГОВОРА ДА У ВОЈСЦИ ИМА ВОЈСКА НЕ ЗНАЛИЦА КОЈИ ПИШУ ПРАВИЛНИКЕ ЗАКОНЕ И НАС САМЕ ОШТЕЋУЈУ ЈЕР НЕ ЗНАЈУ И НЕ РАЗУМЕЈУ САМУ ВОЈНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ И ШТО ЈЕ ЈОШ НАЈГОРЕ НИСУ НИ БИЛИ У ВОЈСЦИ, А НА ПОЛОЖАЈУ СУ НА КОМЕ ТО НЕ ОСЕЋАЈУ.

Дајем Вам пример решавања стамбене проблематике: МЛАД СТАРЕШИНА КОЈИ САД ЗАВРШАВА ВОЈНУ АКАДЕМИЈУ није у могућности да добије стан јер га је војска у старту својом понудом за субвенционисање кредита буквално јефтино продала банци на милост и немилост кредита или данка у виду рате за неких 20-30 година, а дечко је морао да потпише изјаву у којој каже да се одриче права стамбеног збрињавања преко војске и прихвата решавање стамбеног питања субвенцијом државе и све то на климавим ногама преко шупљих Правилника и Уредби које су саме себи противречне, а које ће се у тренутку променити.

 И ТАКО ТИ НАШ ВЕСЕЛО ТУЖНИ СКУП ДОЧЕКАО ПЕТАК 13 ДА ДОБИЈЕ УВЕРЕЊА И ДА СЕ ВРАТИ У СВОЈЕ РУПИЦЕ ИЗ КОЈИХ СЕ ПОЈАВИО.

ЈОШ ЈЕДНОМ СМО ТРАЖИЛИ ПОМОЋ ОД ЉУДИ КОЈИ ДИРЕКТНО УТИЧУ НА НАС СВЕ И ОБЈАСНИЛИ ИМ ДА НАМ ТРЕБАЈУ САВЕТИ И ОДГОВОРИ И РЕШЕЊА ДА БИ МОГИ ДА ИЗАЂЕМО ПРЕД НАШЕ ЉУДЕ СА ОДГОВОРИМА КАКО БИ СИСТЕМ ФУНКЦИОНИСАО.

НАИШЛИ СМО НА ЋУТАЊЕ, ИЛИ НЕ МОГУ ВАМ ОБЈАШЊАВАТИ ЗАШТО ЈЕР ЋУ БИТИ КАЖЊЕН, ЕТО ТО ЈЕ ТАКО ТРЕНУТНО..,, НЕКИ СУ СЕ И РАСПЛАКАЛИ И ЖАЛИЛИ ЈЕР ТОБОЖЕ ЈА РАДИМ ОВАЈ ПОСАО 4 МЕСЕЦА ШЕФ ЈЕ ИЗНЕНАДА ОТИШАО НА ОДМОР ДАНАС А ЈА САМ ДОШАО ЈУЧЕ СА ОДМОРА.

МОГУ ВАМ РЕЋИ ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ ДА ЈЕ ТЕШКО ДОЋИ И ПОГЛЕДАТИ У ОЧИ ЉУДИМА И РЕЋИ ИМ ДА ВАС ОВИ ГОРЕ НЕ ВИДЕ И ДА ИМ МИ ТРЕБАМО САМО КАО ПОДАТАК КОЈИ МОРА БИТИ САЖВАКАН СРЕЂЕН СПАКОВАН И ПОСТАВЉЕН У КАТЕГОРИЈУ ПОД КАТЕГОРИЈЕ НЕУПАДЉИВ И СПРЕМАН ЗА РАЗМЕНУ ИЛИ ОДЛАЗАК У ПАСИВУ, АЛИ НЕЋУУУУУУУУУ, БОРИЋУ СЕ КАО И ДО САДА САМ ПРОТИВ СВИХ, НИЈЕ МИ ПРОБЛЕМ, СПАСИЋУ ОНО ШТО МОГУ, ПОМОЋИЋУ МАКСИМАЛНО.

ЈЕДИНО СВЕТЛО КОЈЕ ЈЕ У МОЈОЈ ГЛАВИ И СРЦУ ЈЕ ТО ШТО САМ КОНАЧНО ВИДЕО ЉУДЕ КОЈИ СУ ПО ЦЕЛОЈ СРБИЈИ А СА КОЈИМА САМ ТЕЛЕФОНОМ КОМУНИЦИРАО И ЗАВРШАВАО ПОСЛОВЕ, САДА СМО СЕ ЈОШ БОЉЕ ПОВЕЗАЛИ И ПРОТУМАЧИЛИ И НАШШЛИ НОВА РЕШЕЊА.

И ЈЕДНА АНЕГДОТА ЗА СВЕТЛО КРАЈА ОД МОГ НОВОГ ПРИЈАТЕЉА ИЗ КРАЉЕВА:

ХАЛО,ХАЛО (зове лик у Радио емисији)

ДА, ИЗВОЛИТЕ (одговара водитељка са радија)

ДОБРО ВЕЧЕ -лик

ДОБРО ВЕЧЕ -водитељка

ОВДЕ ЈАШИМ -лик

ИЗВОЛИТЕ ЈАШИМЕ,ШТА ЖЕЛИТЕ -водитељка

ХВАЛА, ТО САМ ЖЕЛЕО ДА ЧУЈЕМ -лик

ТУТУТУТУТУ.......