Nedelja, Decembar 02, 2007

Tamo gde je nekada bilo slovo i tvoja rec

Vetar je nesto sto te nosi kad volje nemas

Vetar je nesto sto ti kroz telo prolazi, a ne ostaje

Vetar je sve druga, ali nije ti......

 

Smehom...sakrije...na kolenima sam osecao hladnocu, a vetar je nosio suvo lisce po ulici, cas levo cas desno. Sve je bilo kao u filmu, tisina, poneki auto, priguseno ulicno svetlo i moj nervozni hod u mestu. Cekao sam bas kao i svako drugi u svom zivotu, kad dodje neki trenutak gde se vecnost meri minutom srca i uzdahom poslednjeg i prvog poljupca. Lirika mi je uvek bila jaca strana kada sam u ljubavi gubio, bas kao i tada.

Secam se njenih ociju, kako su me zbunjeno gledale, dok je pesak u vremenu i knedla u grlu rasla.  Stiskao sam ruke u pesnicu, skrivene u dzepu i bio besan i lud u svoj tuzi koja je mogla da se iskrade na mom licu i u trenutku da nestane. Nekako sve kvrcne i misli postanu bistre, a mi postanemo sigurni u svojoj propasti, sve u nekom krugu i poslednjem i prvom.

 Sakupis i prospes sve sto je bilo i nestalo, jedno nista postane jace od ONOGA STO NEKAD BEJASE, malo pre se zavrsila serija pa stih citirah....

 Da priznajem i tada kada se sve srusilo jos uvek sam je voleo, da bas za trenutak jace jer sam se plasio onoga sto ce se kasnije stvoriti u srcu u stomaku jedna malo veca rupa, rana koja tesko i dugo zarasta.

 

Hteo sam da je jako zagrlim, ali okrenuo sam se i otisao, otisla je i ona...

 

 

 

[Odgovori]

Razum nam nekada kaze da uradimo suprotno od onog sto srce zeli, da ne bi ispali glupi. Ja ipak vise volim da ispadnem malo glupa, nego da imam teskozarastajuce rane na srcu.
Uvek je lako okrenuti se i otici. Ostati i resiti problem je tesko, a na to se ljudi retko kada odluce.

Comment by biljana (12/04/2007 18:37)

[Odgovori]

rane na srcu skoro nikad ne zarastu u potpunosti, treba ponekad uključiti i razum.
prijatno!

Comment by domacica (12/04/2007 19:12)

za BI i Domacicu [Odgovori]

Znam, ali je vec bilo kasno otisli smo suvise daleko, a problem, problem je poje nas....

Comment by krilaandjela (12/08/2007 00:56)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me