Sreda, Mart 11, 2009

Кристали кварца

Опет тако лепа и искрена мисао, и као песма славуја, лагана и пријатна, реч пријатеља. Прочитана много пута, задржана у нашим сновима, блиска додиром и топла образом јастука твог, скривена и понекад нестварна. У кристалу кварца, на ободу прозора траг једног погледа, искрених очију боје кестена, мисао која се тихо препричава. Ником је не би сакрио, али од тебе бих је сачувао у свом капуту унутрашњег џепа у мраку.

Однео је ветар и покрила ноћ сјај кристала кварца у ходу једног човека. Рука која је годинама пре тога чврсто држала струк и лепу фигуру жене-девојке коју је волео, сада дрхти, али не у страху...

Остало је драма која се понавља, а коју сви познају.
Није судбина човека да живи, већ да преживи део који труцка и полако откуцава, али што би се сад гушили смислом живота и наших циљева.
Ипак лако је волети на први поглед, а ја, ја сам научио да је волети кристале кварца можда једино што ћу заувек волети.

Кристал кварца није скуп, део је савремене историје уметности коју не познајемо, а која је око нас. Наводио бих ја свима вама примере од електронике, силицијума, па све до угљеника и дијаманата, али опет је то неки кристал, а кварц је јефтина природа истог у мојим очима, реплика вредности живота, битна је само идеја у лажном сјају овог времена »Кристал кварца».

На неком вашару они продавци разне бижутерије за децу, између свега и свачега, као и осталог накита, протурили су један прстен у мојим очима, налик прстену који сам носио и скинуо. Сав је сијао или га је подржала светлост пролећа. Купио сам га под изговором за сестричину, упитао продавца од чега је, а он је изговорио од кристала кварца зачуђен што нисам узео још пар сличних за 50 динара, питао је и добио од мене одговор да чак и само један довољно сија у туђим очима.

Ноћ је сакрила сузу, а сузу је однела роса.
Кристали кварца најлепше сијају на заласку.

[Odgovori]

Jao bre, kako da komentarisem kad mi das temu na koju imam tuzan komentar?
Nema veze, hocu da ti kazem da mi je drago sto te vidim, i da ti naredim da se pojavljujes cesce!
Si razumeo?

Comment by casper (03/12/2009 07:27)

[Odgovori]

Vidim ja da je vreme da se uputis u nis na terapiju! C, c, c....cim vas malo pustim vi o`ma pisete neke tuge, sta li su! Znas da je ono nisko vince lepo i da ubija tugu! Jos uvek tamo radi moj djacki roditelj, pa......potrpaj zvrkove u auto i na terapiju!
I usmeri misli da pronalaze lepotu. Ti to umes!

Comment by Pinokio (03/12/2009 09:27)

[Odgovori]

jedan kristal kvarca uvek u srcu ostane...
u pogledu...
na dlanu...
pa se u reči pretoči.
i tugu pozove
Prijatno!

Comment by domacica (03/12/2009 10:24)

[Odgovori]

samnom nešto nije u redu...sve mi je lepo:)))

Comment by anam (03/12/2009 12:34)

[Odgovori]

Хвала Касперко и рзаумем и није ми тешко.

Јао бре Пинокио, дошао бих ја и пре у Ниш на винце, ал тек што стигох у Београд, морам мало овде да се закиселим па онда полако да вучем на југ.

Домаћице, пуно је кристала кварца око нас, али ипак наш поглед кроз њих треба да буде слика са прозора, а не наше огледало.

Анам и ја сам мислио да и самном нешто није у реду, али написах и сад је све ок и лепо ми је и ја се смејем, уживам и мислим :)))

Поздрав свима

Comment by krilaandjela (03/12/2009 16:56)

[Odgovori]

Poklonik sam verovanja,da srecu cine male,jednostavne stvari.Sto jednostavnije,to lepse.Poz.

Comment by nesanica (03/12/2009 20:21)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me