Tamo gde je nekada bilo slovo i tvoja rec

Vetar je nesto sto te nosi kad volje nemas

Vetar je nesto sto ti kroz telo prolazi, a ne ostaje

Vetar je sve druga, ali nije ti......

 

Smehom...sakrije...na kolenima sam osecao hladnocu, a vetar je nosio suvo lisce po ulici, cas levo cas desno. Sve je bilo kao u filmu, tisina, poneki auto, priguseno ulicno svetlo i moj nervozni hod u mestu. Cekao sam bas kao i svako drugi u svom zivotu, kad dodje neki trenutak gde se vecnost meri minutom srca i uzdahom poslednjeg i prvog poljupca. Lirika mi je uvek bila jaca strana kada sam u ljubavi gubio, bas kao i tada.

Secam se njenih ociju, kako su me zbunjeno gledale, dok je pesak u vremenu i knedla u grlu rasla.  Stiskao sam ruke u pesnicu, skrivene u dzepu i bio besan i lud u svoj tuzi koja je mogla da se iskrade na mom licu i u trenutku da nestane. Nekako sve kvrcne i misli postanu bistre, a mi postanemo sigurni u svojoj propasti, sve u nekom krugu i poslednjem i prvom.

 Sakupis i prospes sve sto je bilo i nestalo, jedno nista postane jace od ONOGA STO NEKAD BEJASE, malo pre se zavrsila serija pa stih citirah....

 Da priznajem i tada kada se sve srusilo jos uvek sam je voleo, da bas za trenutak jace jer sam se plasio onoga sto ce se kasnije stvoriti u srcu u stomaku jedna malo veca rupa, rana koja tesko i dugo zarasta.

 

Hteo sam da je jako zagrlim, ali okrenuo sam se i otisao, otisla je i ona...

 

 

 

Vatre gore i vetar ih nosi

Sve u nekoj zurbi i cistom haosu, smejem se i zmurim sa nogama u vazduhu.

Na mojoj kosulji ostali su njeni mirisi, sa usnama na obrazu zivi porazi.

Vatre gore i vetar ih nosi

Vatre gore i vetar ih nosi

Ova pesma jos nije zavrsena. Nisam je zavrsio zbog prljavog plesa koji sam davno zaboravio, ali eto sada ga se secam kroz pesmu. Mozda ni sada necu da zavrsim, ali prica je isla ovako. Svi smo mi ponekad robovi svojih navika i lenjosti da nesto promenimo ili u necemu da istrajemo. Svi vi bijete neke vetrenjace i glumite neke vitezove. E ovo nije prica za sve vas, ali i meni je neko ispricao, pa cu i ja vama.

Osmeh u ogledalu i lice sa osmehom.

Voleo sam ples i upisao plesnu skolu. Upoznao sam nju i svaki njen korak, pokret tela i znojave ruke. Uhvatio bih ponekad njen drhtaj tela i pogled iz oka. Nekad bi se nasmejala bez skrivanja, a nekad mi dala da je bukvalno ponesem do zvezda. Bio sam tada jak bas onoliko koliko je zelela, sto sam kasnije i shvatio, znala je vise, ali ja nisam za neke stvari znao, zato sam ucio. Umeo sam da je razumem kada je to trazila, da budem smiren kada je bezala, umeo sam da budem svoj i da postanem njen.

Nikada nije davala dovoljno, uvek je nekako klizila kroz moje i njegove ruke. Secam se smejala se, ali ja sam je uvek cekao iza nekog mosta koji je sve teze prolazila, ali sam je cekao. Video sam u njoj zenu koja ce jednom stati, a ne pasti. Imao sam to nesebicno poverenje i zeleo sam da joj verujem iako moj mozak nije umeo srce da razume.

Vreme je ucinilo da mi udje podkozu, da je zavolim duboko bas odakle pocinje da boli i da kida. Isto tako i ona nije umela sebi da prizna zasto stalno pokusava da bezi od mene. 

Ples je cinio sve tako cudno i nestvarno u vremenu koje se menjalo, a vatre su gorele i vetar ih je nosio dovoljno daleko da vise to niko nije mogao da razume. Bili smo sve i nista vise, prijatelji bez ikakve greske upuceni jedno na drugo u zagrljaju nekad zime, a nekad vrelog leta. Svi koji su nas poznavali razumeli su da se volimo i kada se mrzimo.

Taj neko je brzo nestao izmedju nas, bas kako se i pojavio, jer opasan ples koji je trajao i nosio bas kao vetar vatru koja gori iznad mora, tako je i plamen ponekad bio veliki i jak, a nekad se tiho gasio. 

Suvise komplikovano bilo je to izmedju nas, a onda je neko morao da ode i vatre koje su gorele i vetar koji ih je nosio.........

Vatre su se ugasile, a vetar je prestao da duva i jesen je uzela onaj danak koji smo poljupcem sakrili ispod zutog lisca onog dana kada smo zajedno plesali...prvi i poslednji put...

 

Za vecnost u vremenu koju si vatrom i vetrom donela i odnela .............. 

Jedna pesma za pocetak

                                                                                    ОБЛАЦИ

..................................

Срце од тебе мене и

изгубим себе

ево опет, ту на истом месту

ја волим те, поново и

у недоглед-далеко и

близу, ближе теби.

 

Знаш и знам ко и где

крије и сакрије

осећања твоја и моја

и снег на мом и твом рамену

топи се кад погледи сретну се.

 

Не окрећеш лист

и не прелазиш страну улице

остајеш тамо где светла још горе

пусташ да мрак прогута успомене

и да сенка нестане баш као и ја.

 

Сва си своја у том сјају ,

ја памтим и знам све,

јер још увек волим те, а не знам

да то изгубио сам, све баш, све...

 

Другачије ил исто, време пролази

Лечи ме жути лист на ветру ка земљи,бар он зна где ће пасти.

 

Сваки брод има своју луку

и свака звезда има своје парче неба,а моје Сунце само моју сенку

 

Облаци у оку, а трн у срцу боде...

 

Ветар пробија тамо где туга не допире..,а иза мене као песак у пустињи и вода у мору

то нисам ја то си ти,

свуда око мене си...

Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.co.yu i možete početi sa blogovanjem.

«Prethodni   1 2 3 ... 28 29 30